Facebook castiga teren in fata MySpace la numarul de utilizatori Facebook a raportat pentru luna trecuta 123,9 milioane de utilizatori unici si 50,6 miliarde de acesari din intreaga lume, in timp ce Myspace a avut 114,6 milioane de vizitatori unici si 45,4 miliarde de accesari, informeaza Washington Post.

Potrivit companiei de cercetare Reston, Facebook depaseste MySpace pentru prima oara la numarul de utilizatori. Cresterea popularitatii Facebook inafara tarii a determinat trecerea acestui prag, spun analistii.

Totusi, in Statele Unite, MySpace este fruntasa si are de doua ori mai multi vizitatori, cu aproximativ 70 de milioane de utilizatori de Web americani intr-o singura luna.

MySpace a fost lansat in 2003 si Facebook in 2004, iar utilizarea site-ului a fost limitata de studenti pana in septembrie 2006. Facebook a cunoscut o crestere usoara in ultimi ani.

Din mai 2007 pana in mai 2008, baza de utilizatori a crescut cu 162%, comparativ cu cresterea cu 5% a MySpace-ului. Numarul de utilizatori din Statele Unite a crescut cu 34% pentru Facebook si 7% pentru MySpace.

Pentru a incuraja cresterea inafara Statelor Unite, Facebook a creat, in ultimele luni, versiuni in limba spaniola, germana si franceza.