ClickNet a depasit in aceasta luna pragul de 500 000 de clienti, mentinand un ritm de crestere similar cu cel din anul trecut. Incepand 2007 cu o cota de piata de aproximativ 6-7% din totalul serviciilor de Internet broadband fix, ClickNet a incheiat anul cu o cota de piata de aproximativ 20%, inregistrand o crestere a numarului de clienti de peste 300%.

Tot in aceasta luna se incheie procesul de migrare gratuita la viteze mai mari pentru utilizatorii ClickNet, iar cele mai mari viteze disponibile in prezent ajung pana la 20 Mbps. Este a treia migrare gratuita la viteze mai mari de la lansarea serviciului ClickNet in anul 2005.
Tot pentru clientii ClickNet, compania lanseaza un nou serviciu, de telefonie prin Internet (VoIP). Intr-o prima faza produsul permite utilizatorilor sa efectueze apeluri in orice retea nationala si internationala si sa primeasca apeluri din reteaua Romtelecom. Serviciul este disponibil pentru toti clientii ClickNet persoane fizice, noi sau deja existenti, oferindu-le acestora un al doilea numar de voce peste linia de telefon existenta. In lunile urmatoare va fi activata si posibilitatea primirii de apeluri pentru numerele tip VoIP.

Orice client ClickNet isi poate crea un cont de VoIP si poate alege intre doua variante de abonament.
Apelurile intre abonatii VoIP din reteaua Romtelecom sunt gratuite. Clientii VoIP Romtelecom pot efectua apeluri sau trimite SMS-uri de oriunde din tara, cu conditia sa fie conectati la Internet. Clientii Romtelecom vor primi o singura factura pentru toate serviciile Romtelecom (telefonie fixa clasica, Internet-ClickNet, televiziune-Dolce si telefonie prin internet -VoIP).
Voce peste Protocol de Internet (in engleza Voice over Internet Protocol, VoIP), numita si Telefonie IP sau Telefonie Internet este procesul de transmitere a conversatiilor vocale umane prin legaturi de date de tip IP sau prin retele in care este folosit acest protocol.

Telefonia IP se caracterizeaza prin conversia vocii in pachete de date ce se transmit prin retele IP de la sursa la destinatie, unde sunt puse din nou in ordinea initiala si convertite inapoi in semnale acustice. Cea mai cunoscuta retea IP este Internetul, conectand milioane de utilizatori la nivel mondial. Alte retele IP sunt cele interne ale companiilor, retele private intre utilizatori sau diferite institutii.
Avantajul principal al VoIP fata de telefonia clasica, este pretul redus, datorat faptului ca se utilizeaza reteaua IP care poate fi folosita in acelasi timp si pentru alte servicii, precum navigare web, e-mail, e-banking si multe altele. Utilizatorul isi poate folosi serviciul VoIP indiferent de locul unde se conecteaza la Internet. Din punct de vedere tehnic este astfel posibil sa locuiasca intr-o zona geografica si sa aiba numar de telefon dintr-o alta zona geografica (stat, tara, continent). Totusi, in ultima vreme, tendinta pe plan mondial este ca astfel de numere sa fie evitate.

Unele beneficii aduse de VoIP sunt : persoanele care locuiesc in SUA (sau oricare alta tara) pot avea numar de telefon romanesc; costul convorbirii din SUA in Romania, de exemplu, e mai mic decat prin alte metode) si in plus cei din Romania pot suna fara prefix si fara tarife internationale, formand si platind ca pentru un numar local.

In Romania, abonatii pot avea numar de telefon american, mobilitate ridicata - utilizarea telefonului VoIP in calatorii, vacante - atata timp cat exista conexiune Internet la destinatie (hotel, familie, prieteni).
Romtelecom este cel mai mare operator national de telefonie fixa, grupul OTE detinand 54,01% din actiunile companiei, in timp ce statul roman controleaza restul.