Asa ca si-au propus sa intre in Guinness World Records pentru „Cel mai downloadat program in 24 de ore”. Scopul era: 5 milioane de copii din noul Firefox3 in calculatoarele userilor.

Daca vi se pare un pic cam prosteasca ideea, va inselati, pentru ca smecheria a mers. Browserul a fost lansat dimineata, dupa ora locala (CDT - Central Daylight Time), iar serverele Mozilla au „crapat” initial, deoarece o multitudine de oameni incercau sa descarce FF3 in acelasi timp. Ora pentru record a fost resetata la 1:18 p.m. CDT, cand dowload-area sitului a fost din nou valabila. Accesul la site a continuat sa fie sporadic, in special marti noaptea, cand serverele sitului au cazut, dar Mozilla a reusit sa-si atinga targetul propus.

SUA a avut cele mai multe downloaduri, dupa cum arata si harta de mai jos, atingand 2,1 milioane din cele 6.199.250 de downloaduri totale.

Potrivit blogului Mozilla, la un moment dat, descarcarile ajungeau la 9.000/minut. Cu aceasta publicitate facuta „Zilei Download-ului”, cifra incasarilor a crescut cu mult fata de preconizari. Dupa ce au trecut cele 24 de ore ale provocarii, cifra la care ajunsesera descarcarile era de 8,3 milioane, mai mult de 2,5 milioane fiind din U.S.