In plus, la 30 iunie, nu numai ca Microsoft va renunta la varianta Windows XP, ci se va desparti si de Bill Gates, fondatorul sau, conform silicon.com.

Retailerii de produse IT vor avea dreptul sa vanda aceste produse ale Microsoft pana cand isi vor epuiza complet stocul de sisteme de operare XP.

In ciuda incercarilor disperate de a salva generatia XP (dar si in ciuda criticilor continue aduse la adresa sistemului Windows Vista), Microsoft nu va renunta la decizia pe care a luat-o, astfel ca mai sunt doua saptamani pana cand comercializarea produsului Windows XP va inceta.

Totusi, sistemul Windows XP nu va disparea in totalitate de pe piata, acesta urmand sa fie disponibil pana la 31 ianuarie 2009 la PC-urile create de producatorii mici de calculatoare, cunoscuti sub numele de “system builders” (“constructorii de sisteme”) si la asa numitele ultra-low-cost PCs (calculatoare cu preturi foarte scazute), pana la 30 iunie 2010, informeaza silicon.

Totodata, cei de la Microsoft declara ca vor continua sa livreze CD-uri XP pana la 31 iunie 2009 pentru a permite producatorilor de calculatoare accesul la downgrade-urile facute la vechiul XP.