In saptamanile care urmeaza cele doua browsere lanseaza noi versiuni ale programelor care vor contine o gama de noi functii menite a face navigarea pe internet mai usoara, rapida si sigura, anunta Timesonline.co.uk.

Firefox 3 este noua varianta de browser produsa de Mozilla, care pretinde ca va permite o navigare pe internet de sapte ori mai rapida decat Internet Explorer-ul (IE) celor de la Microsoft. Spre exemplu, o pagina web se va deschide in 60 de milisecunde cu Firefox 3, in comparatie cu cele 413 milisecunde ale versiunii actuale IE.

De asemenea, noul navigator de la Mozilla are ca principala tinta reducerea timpului petrecut la folosirea motoarelor de cautare, permitand utilizatorilor sa gaseasca paginile vizitate anterior prin tastarea cuvintelor cheie direct in casuta de cautare a adreselor din browser.

Printre celelalte functii ale Firefox 3 se numara abilitatea de a alege un aspect pentru ca browserul sa se asemene cu grafica sistemului de operare folosit. Astfel, daca este instalat pe un Mac, va avea o nuanta de gri pentru a se potrivi cu aspectul oferit de Apple.