Toshiba Qosmio G55 este un desktop replacement masiv, caracteristic pentru intreaga serie Qosmio, excelent dotata la capitolul tehnic. Cu o finisare de lux, materiale de calitate (plastic si metal) si LED-uri din belsug, G55 are cu ce se lauda. Un procesor Quad Core HD asemanator cu Cell-ul din consola PlayStation3 si camera video performanta sunt lucrurile pe care nu le intalnim in fiecare notebook.

Te-ai gandit vreodata ca cea mai buna telecomanda poate fi chiar mana ta? Cu Noul Qosmio poti controla playerul video Toshiba DVD, Media Center-ul din Windows sau prezentarile Powerpoint numai cu ajutorul mainii. Asta pentru ca cele mai bune lucruri sunt cele facute cu mana ta..

Quad HD nu este procesorul principal ci numai "creierul" care traduce miscarile atent analizate de catre camera video. Daca utilizatorul se afla la o distanta de pana la 10 metri in fata lui G55 si face anumite gesturi (nu oricare) cu mana, laptopul poate traduce aceste miscari, rezultand comenzi foarte interesante.

Spre exemplu, mana pusa in pozitia "Stop" (cu un unghi de 90 de grade intre mana si antebrat) inseamna "stop" in playerul video. Lasand mana, filmul isi reia cursul. Daca se tine pumnul strans cu degetul mare desfacut, la miscarea pumnului G55 va misca cursorul pe desktop. Selectarea se face lipind degetul de pumn!