eRepublik isi deschide un birou in SUA anul viitor Infiintarea biroului din Statele Unite si cresterea numarului de angajati sunt doua obiective pentru care investitorul francez Alexis Bonte a atras recent o finantare de 550.000 de euro, in schimbul a 11% din companie. Banii vor fi folositi si pentru imbunatatirea jocului din punct de vedere tehnic si al designului, urmand ca pana la sfarsitul anului eRepublik.com sa iasa din varianta beta.

“Lucram la versiunea publica a site-ului eRepublik pe care il vedeti acum e un prototip – o versiune extrem de limitata a ceea ce vrem sa facem cu el. Reprezinta aproximativ 30% din noua versiune, pe care vrem sa o lansam pana la sfarsitul anului”, a declarat, pentru Wall-Street, Alexis Bonte, prezent ieri la Idea Forum.

Cei 550.000 de euro au fost furnizati de fondul de investitii francez AGF Private Equity si de alti opt investitori de tipul “business angels”. Suma fixata pentru cele 11 procente din companie duce valoarea totala a eRepublik.com la cinci milioane de euro.

Gandit ca o retea sociala online si un stimulator social, economic si politic, eRepublik creeaza practic o lume virtuala in care utilizatorii devin cetateni cu drepturi politice si economice. Ei pot sa creeze companii, sa-si construiasca o cariera politica sau sa poarte razboaie. Intrarea in lumea eRepublik se face doar pe baza invitatiei din partea unui cetatean.

eRepublik.com a fost lansat in noiembrie 2007 de catre antreprenorul George Lemnaru, cu o finantare de “cateva sute de mii de euro” din partea lui Alexis Bonte. Echipa de dezvoltare a proiectului numara pe atunci intre patru si zece angajati. Dupa lansare, Bonte si-a promovat proiectul cu ajutorul serviciului de microblogging Twitter si al retelei sociale online Facebook. Intr-o saptamana, lumea virtuala adunase deja 10.000 de cetateni, din 43 de tari.