Spre deosebire de Diamond, Touch Pro include o tastatura Qwerty glisanta, lucrul la care se pricepe cel mai bine HTC. Insa diferentele nu se opresc aici. Touch Pro este un Diamond supus unui tratament hormonal, care l-a transformat intr-un terminal super puternic ce poate deveni un hit la sfarsitul verii, cand va fi lansat in Europa.

La capitolul software, Touch Pro detine un OS Windows Mobile 6.1, cu sute de aplicatii disponibile gratuit pe internet. Interfata 3D Touch FLO nu lipseste, oferind acces rapid la muzica, poze, filme, aplicatii si noua contacte alese de catre utilizator.

HTC a realizat pentru Touch si Touch Cruise niste display-uri grozave, chiar daca rezolutia lor este numai QVGA. In Touch Pro, High Tech Computer a pus un display touchscreen VGA de 2.8 inci, ce trece automat in mod landscape la scoaterea tastaturii Qwerty. Orientarea portrait/landscape poate fi facuta si prin simpla apasare a unui buton on-screen.

Sub display, aceeasi rotita magica din Cruise (restilizata si redimensionata) asteapta sa fie folosita. Trebuie mentionat si faptul ca HTC si-a dat seama de greseala cu butonul de volum din Cruise (un fel de comutator desprind din peisaj) si a dotat Touch Pro cu doua taste pentru Volume Up/Down.

Daca exteriorul fura privirea oricui, interiorul ascunde dotari care impresioneaza si mai mult. Touch Pro are 512 MB de ROM si 288 MB memorie RAM. Se poate lasa orice aplicatie deschisa fara nicio probema, asta gratie si procesorului Qualcomm® MSM7201A™ care ruleaza la 528 MHz.