Bijuteria are carcasa din aur alb sau galben, in care sunt incrustate diamante albe si negre, dintre care 36 doar pentru tastatura. Ecranul e dintr-un cristal de safir de 69,25 carate, cel mai mare din lume. Interiorul e facut din otel hipoalergenic, pentru rezistenta si protejarea utilizatorului de neplacerile cauzate de metalul comun. La fabricarea lui Signature Diamonds s-a mai folosit o ceramica high-tech, care se utilizeaza si pentru navele spatiale, cu efect termic, sa nu raceasca urechea in timpul convorbirii.

"Este un telefon special. O echipa de trei oameni supracalificati lucreaza incontinuu 13 ore numai pentru partea de interior. Apoi, pana la finisare si montarea diamantelor mai pot trece cateva zile. Totul este minutios si se lucreaza manual", explica Robert Joost, manager de dezvoltare pentru Europa Centrala si de Est, citat de ziare.com.

Ceea ce caracterizeaza insa telefonul Vertu este butonul pentru "asistentul personal".

"Se conecteaza imediat la un asistent, oricand, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Puteti cere informatii despre telefon, despre utilizare si ultimele noutati, dar va poate chema un taxi, comanda mancare la restaurant, rezerva o masa, bilete de avion sau va poate organiza o petrecere. Asistentul vorbeste in zeci de limbi, de la engleza la chineza traditionala sau simplificata si araba", a mai adaugat Robert Joost.