"Datorita aparitiei pe piata a unor oferte foarte variate pe segmentul camerelor foto digitale, am constatat ca romanii se orienteaza tot mai mult spre modelele cu functii multiple in procesul de achizitie, atunci cand viziteaza magazinele Flamingo Computers, Flanco si Flanco World. Acestea fac trecerea spre cele semi-profesionale si profesionale, fiind, in acelasi timp, mai accesibile ca pret. Ne asteptam ca, in 2008, segmentul camerelor foto digitale sa continue trendul ascendent al vanzarilor, printr-o crestere de aproximativ 35%", declara CEO Flamingo International, Jiri Rizek.

Astfel, pentru 2008, Flamingo International estimeaza ca piata camerelor foto digitale din Romania va ajunge la o valoare de aproximativ 48 milioane de euro, atingand un numar de aproximativ 325.000 unitati vandute.

Grupul Flamingo International a inregistrat o crestere a vanzarilor de camere foto digitale de aproximativ 50% in primele patru luni ale lui 2008, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2007.

"In general, cele mai multe solicitari din partea clientilor au venit pentru camerele digitale ce dispun de functii variate. In aceasta perioada, camerele foto digitale vandute de Flamingo International au reprezentat 8% din totalul vanzarilor inregistrate de companie. Pentru acest an, reprezentantii companiei estimeaza ca vor inregistra un numar de 40.000 unitati vandute", se precizeaza in comunicatul companiei.