Prin intermediul acestor numere vor fi oferite urmatoarele servicii: 116000 - linii telefonice de urgenta pentru copii disparuti, 116111 - linii de asistenta telefonica pentru copii si 116123 - linii de asistenta telefonica care ofera sprijin emotional.

La numarul 116000 se vor prelua apeluri prin care se anunta disparitia unor copii si care vor fi apoi transferate polititei.La acest numar se va oferi indrumare si sprijin persoanelor in grija carora se afla copilul disparut si se va sprijini desfasurarea investigatiei pentru localizarea copilului.

Prin intermediul numarului 116111 se ofera ajutor copiilor care au nevoie de ingrijire si protectie, punandu-i in legatura cu diverse organizatii si resurse.Totodata, serviciul ofera copiilor posibilitatea de a-si exprima temerile, de a vorbi despre aspectele care ii afecteaza in mod direct si de a contacta pe cineva in caz de urgenta.

Serviciul oferit la numarul 116123 va permite apelantului sa beneficieze de o relatie umana adevarata, in cadrul careia este ascultat fara a fi judecat, numarul oferind sprijin emotional apelantilor care sufera de singuratate, care se afla intr-o stare de criza psihologica sau care se gandesc la suicid.