\Dotrile 3D cu care vor fi echipate slile ofer posibilitatea de a prezenta filme variate, cu accent pe festivaluri de profil, dar i un spectru larg de tipuri de divertisment, de la concerte live, oper i spectacole de mod, pân la meciuri de fotbal i curse de Formula 1.

Totodat, cinematografele The Light vor pune la dispoziia vizitatorilor o serie de spaii de relaxare, de tip lounge, fiecare cinematograf urmând s dispun de propriul bar. De asemenea, vor putea fi organizate conferine i întâlniri în cadrul slii de conferine special amenajate, cu tehnologii dezvoltate special în acest sens, precizeaz sursa citat.

Primul cinematograf The Light, cel din Liberty Center din Bucureti, va fi lansat pe 30 octombrie. "Ne ateptm ca The Light s fie ancora de baz pentru Liberty Center i Tiago Mall. Exist un interes pronunat pentru film care, în combinaie cu o ofert spectaculoas de cinema, poate fi adaptat tuturor buzunarelor, vârstelor i intereselor", a declarat Keith Pullinger, unul dintre fondatorii The Light, în cadrul unei conferine de pres. De asemenea, acesta a subliniat c România are un potenial important în ceea ce privete cinematografia, obiectivul companiei fiind atragerea a cel puin 500.000 de spectatori anual.

"Filmele vor fi principala noastr atracie: de la cele mai recente superproducii aduse de la Hollywood, pân la un larg portofoliu de producii internaionale i cele mai bune filme româneti", a precizat John Sullivan, fondator The Light. "Am înfiinat The Light Cinemas pentru a rspunde provocrilor dezvoltrii tehnologiilor digitale", a mai spus Sullivan.

De asemenea, Sullivan a precizat c, într-un cinematograf, nu se simte diferena dintre proiecia digital i cea pe 35 mm, diferenele sunt la nivelul aplicaiilor de care dispun spectatorii în timpul vizionrii filmelor.
"Pentru a aduce oamenii înapoi la cinema trebuie s ne întrebm care e experiena creat pentru ei în cinematograf. O s prezentm filme de toate felurile, dar ca s aveam succes cu filme independente, mici, trebuie s colaborm cu distribuitorii, s crem un public specializat", a subliniat Pullinger. El a mai spus c este o locaie care poate fi utilizat 24 din 24 pentru c ofer multe variante de petrecerea a timpului. Astfel, targetul este, în special format din tineri între 15 i 35 de ani, dar nu este exclus niciun alt interval de vârst. "Cinematograful nu este integrat total în termeni digitali. Dar lucrurile se vor schimba, crete i numrul filmelor fcute direct pe digital, dar i dotrile din slile de cinema", a declarat regizorul Cristi Puiu, invitat la conferina de pres.

Regizorul a afirmat c, alturi de Mandragora (propria cas de producie, n.r.), îi propune lansarea unui centru al filmului, care se vrea o "alternativ la cinematec", acest centru urmând s fie echipat digital, lucru posibil, a spus el, dac va exista finanare.