"Microsoft ia in considerare si a discutat cu Yahoo o alternativa ce ar implica o tranzactie cu aceasta, insa nu o achizitie completa a companiei", a anuntat Microsoft in cadrul unui comunicat, fara sa dea detalii in legatura cu aceasta alternativa.

Microsoft a subliniat ca nu isi propune sa inainteze o noua oferta pentru a prelua complet Yahoo, dupa refuzul primit recent, insa s-ar putea razgandi.

Yahoo a anuntat in cadrul unui comunicat emis duminica faptul ca ia in continuare in calcul o serie de alternative strategice si ca este "dispusa sa incheie orice tranzactie care este in interesul actionarilor".

Conducerea companiei va "evalua fiecare alternativa , inclusiv propunerea Microsoft, punand accentul pe maximizarea valorii actiunilor", a anuntat Yahoo, confirmand faptul ca Microsoft "nu este interesata in prezent de o preluare integrala a Yahoo".

Analistii au avut pareri impartite in legatura cu beneficiile unui scenariu alternativ, in locul unei preluari totale. "Cred ca o afacere alternativa este mai buna decat o achizitie completa", a declarat un analist din cadrul Morningstar, Toan Tran.