Datacenter-ul Omnilogic, parte dintr-o investitie de 23 milioane euro, este localizat in Otopeni, in interiorul unui nou campus - in suprafata totala de 3 hectare, care va deveni hub-ul operational central Omnilogic incepand cu 1 iulie 2008.

Cu o dimensiune de peste 1500 mp, care va fi extinsa pana la 3000 m2 intr-o faza urmatoare, acest datacenter se incadreaza in standardul TIA942 - TIER 3-4, si beneficiaza de toate utilitatile necesare unui asemenea mijloc fix (protectie antiseismica, surse de utilitati complet redundante, racire mixta aer/apa, generatoare independente la nivelul puterii nominale, etc).

“Darea in functiune a acestei investitii, face parte din strategia Omnilogic de a anticipa evolutiile pietei globale de tehnologie. Decizia de a investi a fost luata acum aproape 3 ani, intr-un moment in care focus-ul industriei incepea, dupa aproape 30 de ani, sa se indeparteze din ce in ce mai mult de PC-ul traditional”, a declarat Gabriel Marin, Directorul General Omnilogic.

Potrivit oficialului, in contextul indpartarii focusului de PC-ul traditional, disponibilitatea pe scara larga a broadband-ului, multitudinea device-urilor de acces (inclusiv cele mobile), explozia site-urilor sociale ca Myspace sau SecondLife, a deplasat interesul dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de content.