Hitachi a raportat o pierdere neta de 57,6 miliarde yeni, fata de 44 miliarde yeni in perioada similara din 2007, cand a obtinut un profit de 44 miliarde yeni, conform Reuters.

Cea mai mare companie japoneza industriala de electronice vrea sa depaseasca un yen puternic si scaderile preturilor din acest an prin reduceri de costuri, prin operatiunile de televizoare cu plasma si hard diskuri si prin vanzari solide de lifturi, excavatoare si sisteme de electricitate.

Pentru anul financiar care se va incheia in martie 2009, Hitachi se asteapta la un profit net de 40 miliarde yeni (386 milioane dolari), fata de o pierdere neta de 58,13 miliarde yeni, inregistrata anul anterior, insa, nu a intrunit media estimarilor de 64,5 miliarde yeni, exprimata de 10 analisti chestionati de Reuters.

Pe o baza operationala, Hitachi a anuntat ca se asteapta ca profitul sa creasca pana la 380 miliarde yeni, cu 10% adica, in acest an.

Dupa anunt, actiunile Hitachi au mentinut castigurile anterioare si s-au apreciat cu 5,2%, la 714 yeni, fata de o crestere de 2% a subindexului japonez IELEC al utilajelor electrice.