HP a confirmat ca poarta negocieri cu EDS cu privire la o fuziune a celor doua companii, insa, a spus ca nu va mai oferi detalii pana ce nu se ajunge la un acord sau inainte de finalizarea negocierilor.

Actiunile EDS s-au apreciat cu aproape 28%, pana la 24,13 dolari/actiune pe bursa de la New York, ceea ce i-a crescut valoarea de piata la aproximativ 12 miliarde dolari, inainte de incheierea sedintei de tranzactionare. Actiunile HP s-au depreciat cu aproape 5%, la 46,74 dolari/actiune.

Un asemenea acord ar spori competitivitatea HP fata de International Business Machines Corp (IBM) pe piata serviciilor IT, un sector care ofera un profit relativ stabil si marje ridicate, chiar si in contextul unei incetiniri economice.

"In timp ce Hewlett-Packard si-a creat in timp propriile servicii externe tehnologice, aceasta decizie este in mod clar o miscare gandita de Mark Hurd pentru a provoca IBM in zona serviciilor", a spus directorul departamentului de cercetare de la Dinosaur Securities, David Garrity, facand referire la directorul executiv al HP.