Retaileri ca GameStop Corp si Best Buy au luat comenzi in avans cu cateva saptamani inainte de lansarea jocului si multe magazine au deschis inca de la miezul noptii ca sa multumeasca fanii nerabdatori sa joace prima runda.

Analistii estimeaza ca titlul va genera vanzari de 400 de milioane de dolari (250 mil. euro) in prima saptamana de la lansare, depasindu-le pe cele inregistrate de Halo 3. Asteptarile sunt atat de mari pentru ca noua versiune a GTA poate fi jucata atat pe consola Xbox 360 de la Microsoft, cat si pe Playstation 3, produsa de Sony.

“Probabil ca va fi unul dintre cele mai bine vandute produse din 2008”, apreciaza purtatorul de cuvant al GameStop, completand ca jocul se va afla probabil si pe lista primelor trei titluri care au inregistrat cele mai bune vanzari vreodata.

Jocul Grand Theft Auto 4 poate fi poate fi jucat doar de cei care au trecut de varsta de 17 ani, pentru ca prezinta scene sangeroase, violente, nuditate partiala, limbaj inadecvat, uz de droguri si de alcool.