Noua tehnologie este vazuta de multi oameni din domeniu ca un punct cheie in strategia pe termen lung de dezvoltare a companiei.

Live Mesh este creat special pentru a estompa conexiunile intre programele de software care sunt active si stocarea datelor pe desktop-ul unui computer.

Acest serviciu ii va clasa pe cei de la Microsoft deasupra companiilor Amazon, Google sau Salesforce.com, care ofera deja diferite varietati de programe software consumatorilor.

Compania a fost foarte des criticata din cauza faptului ca nu se straduia indeajuns de mult in spatiul online, desi avansul tehnologic ii permitea acest lucru, relateaza BBC.

Serviciul Live Mesh va fi disponibil, initial, pentru pachetele Windows XP si Vista, insa va fi introdus si altor platforme.

“Echipamentele Web reprezinta modul in care interactionam in aceasta lume conectata la Internet” si folosim o varietate de astfel de aplicatii, indiferent ca sunt calculatoare traditionale, laptop-uri, telefoane, aparate foto digitale, console de jocuri sau iPod-uri si alte playere, a declarat Amit Mital, managerul general al Live Mesh.