Sustinut de un castig nemonetar de 401 milioane dolari dintr-o participatie in cadrul companiei chineze Alibaba.com Ltd, profitul net al Yahoo a avansat in primul trimestru la 542,2 milioane dolari, echivalent cu 37 centi/actiune, fata de 142,4 milioane dolari sau 10 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Excluzand termenii unici si costurile de compensare, compania de internet a afisat un profit net de 150 milioane dolari, sau 11 centi/actiune. Pe aceasta baza, analistii Wall Street estimau in medie un profit de 9 centi/actiune.

Veniturile din primul trimestru au urcat cu 9%, la 1,82 miliarde dolari si analistii estimau un venit de 1,32 miliarde dolari.

Directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer, a anuntat inainte de publicarea raportului ca nici un anunt facut de Yahoo in legatura cu acest trimestru nu va schimba hotararea companiei. Apoi, surse apropiate grupului Microsoft au spus ca nu au niciun motiv pentru a reevalua oferta, in valoare de 43 miliarde dolari.

"Doresc companiei Yahoo succes la afisarea rezultatelor, insa acestea nu vor afecta valoarea Yahoo pentru Microsoft", a declarat Ballmer marti in timpul unei vizite in Maroc.