Dupa ce timp de ani intregi a explorat posibilitatea, Microsoft a inceput, pe tacute, sa ofere o versiune de Microsoft Works gratuita, sponsorizata prin reclame, in anumite tari, relateaza “PC World”.

Utilizatorii care folosesc acest software vor vedea o mica reclama in timp ce isi scriu documentele sau tabelele. Cu toate ca programul are capacitatea de a reimprospata reclamele din el online, in momentul de fata ruleaza mai mult reclame pentru Microsoft si cativa dintre partenerii gigantului.

Works SE (care vine de la Sponsored Edition) este gratuit pentru asamblatorii de PC-uri, insa acestia nu vor primi nimic din veniturile generate de reclame.

Cu toate acestea, companiile de talie foarte mare care produc PC-uri plateau, de regula, doar un dolar sau doi pentru versiunea cea mai sumara a programului.

Versiunea de Works sponsorizata prin reclame intra mai degraba intr-o categorie de alte cateva produse pe care compania le testeaza in prezent decat in cea a unor surse noi si semnificative care vor genera venituri, a declarat Chris Caposella, vicepresedinte al Microsoft.