CTIA 2008 s-a terminat, insa multe dintre telefoanele prezentate nu sint inca nici macar lansate. „PC World“ face o trecere in revista a celor mai interesante telefoane mobile expuse.

Spre exemplu, Samsung Instinct a fost numit unul dintre concurentii iPhone „de cea mai pura rasa“. O colaborare intre Sprint si Samsung, telefonul este privit drept cea mai serioasa incercare de a depasi iPhone. Are suport 3G (prin reteaua EVDO Sprint), GPS pentru aplicatia sa de navigare, foarte multe caracteristici pentru personalizare, posibilitatea pentru aplicatii prin suportul sau Java/Brew, iar pretul sau (neanuntat inca) ar trebui sa fie mult sub iPhone.

Neonode a lansat un telefon minuscul, N2, care cintareste doar putin peste 50 de grame. Are o interfata originala touch, poate rula muzica sau video si suporta e-mail. Neonode spune ca il va lansa la jumatatea verii deblocat in orice retea, pentru cei care spun ca marimea conteaza.

Casio nu se preda: telefonul sau, G’z, antisoc si antiacvatic, a fost prezentat la CTIA intr-un acvariu de pesti. Este un clamshell cu exterior cauciucat, care pare sa functioneze si dupa ce a fost scapat in apa, insa nu prezinta, din punct de vedere tehnologic, nimic nou. Publicul sau tinta pare sa fie cel care vrea sa dea telefoane in timp ce face scufundari sau care este predispus sa scape lucruri in piscina. G’z One va fi lansat in iunie la un pret de circa 100 de dolari.

Motorola a venit cu Moto Z9, care ar trebui lansat la jumatatea lunii in reteaua AT&T si care este un slider in traditia Motorola - clamshell RAZR subtire, cu suport HSDPA/UMTS si GPS. Z9 va fi primul telefon Motorola care va suporta partajarea de video in timp real, o aplicatie AT&T, iar pretul sau va fi de 250 de dolari (pentru un contract pe doi ani).

Acum citeva saptamini, Research in Motion (RIM) spunea ca noul sau telefon, BlackBerry Pearl 8120, va fi disponibil doar clientilor corporate ai AT&T. Acum a remediat aceasta problema, cu o versiune pentru consumatori, care incepe sa fie vinduta din 14 aprilie. Nu a fost anuntat pretul, dar versiunea T-Mobile va suporta HotSpot at Home, serviciu care permite folosirea conectivitatii Wi-Fi a telefonului pentru a da telefoane nelimitate voice over IP.

Tot RIM a introdus si BlackBerry 8330 din seria Curve, care suporta EVDO. Cu o zi inainte de deschiderea CTIA, Verizon a anuntat ca va oferi 8330 luna viitoare pentru 320 de dolari. Telefonul suporta GPS, dar nu si Wi-Fi.

Citeva dintre telefoanele prezentate sint actualizari ale unor modele populare. LG a introdus telefonul sau enV2, succesorul enV, un telefon EVDO care se deschide pentru a dezvalui o tastatura completa si un display de 2,4 inch (exista si un ecran extern de 1,4 inch).

Tot LG a adus noul telefon Vu, unul dintre aparatele cu care AT&T va debuta noul sau serviciu tv, unul care se bazeaza pe emisie reala, nu pe video trimis prin Internet. LG spune ca telefonul apare in mai, dar pretul nu este deocamdata cunoscut.
Anuntul principal al HTC la CTIA a fost telefonul sau HTC Touch Dual, practic un HTC Touch imbunatatit prin adaugarea unei tastaturi cu 20 de taste care se deschide prin alunecare exterioara.

Nokia spune ca N810 va costa, cel mai probabil, in jur de 500 de dolari cind va fi lansat - ceea ce se va intimpla, din nou cel mai probabil, o data cu lansarea noului serviciu comercial WiMAX (telefonul suporta totusi si Wi-Fi). Deocamdata sint disponibile versiuni non-WiMAX.