Potrivit operatorului de telefonie mobila, in perioada 2 – 4 aprilie, pe durata summitului, utilizatorii straini care au comunicat folosind reteaua Cosmote au adus cresteri de 15% ale traficului de voce, 14% ale traficului GPRS si de aproximativ 3% pentru mesajele scrise, comparativ cu aceeasi perioada dintr-o saptamana obisnuita.

"Pe durata summitului NATO, Cosmote a extins capacitatea retelei si a monitorizat cu atentie fluctuatiile de trafic din Bucuresti, pentru a putea asigura in permanenta servicii de telefonie mobila de calitate pentru toti utilizatorii. Prin urmare, reteaua Cosmote a functionat la parametri optimi si fara intreruperi in perioada 2-4 aprilie, oferind acces la servicii de calitate atat pentru clientii sai, cat si pentru vizitatori", potrivit reprezentantilor companiei.

Cosmote a implementat, in urma investitiilor semnificative alocate in ultimii doi ani, cea mai extinsa retea din Romania, oferind, in prezent, acoperire de calitate pentru peste 98% din populatie si peste 87% din teritoriu. Grupul Cosmote este prezent in cinci tari din Sud Estul Europei (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia).