Dupa doi ani de existenta a domeniului .eu s-au creat aproape 2,8 milioane de pagini web cu aceasta extensie, acesta devenind astfel al patrulea Domeniu de Nivel Inalt (Top Level Domain) ca popularitate in Europa si pe locul noua la nivel global. Autoritatea care gestioneaza acest domeniu este EURid (European Registry of Internet Domain Names).

EURid este cea care acorda licentele pentru firmele care vor sa vinda domenii .eu, asa-numitii registrar-i, existind in prezent peste 1.000 astfel de firme acreditate. In Romania sunt noua registrar-i, dar vinzarea domeniilor .eu este practicata de mai multe firme care au incheiat parteneriate cu registrar-i romani sau din strainatate.

LA NOI. Romarg, unul dintre registrar-ii autorizati din Romania, a inregistrat aproximativ 1.900 de domenii anul trecut si circa 790 de la inceputul lui 2008. Potrivit informatiilor EURid, in tara noastra au fost pina in prezent inregistrate aproximativ 15.144 de domenii .eu. La sfirsitul anului trecut tara noastra avea cel mai scazut numar de astfel de inregistrari raportate la populatie, cu doar 0,64 domenii la mia de locuitori, lider la acest capitol fiind Cipru, cu peste 114 domenii. Cele mai multe domenii .eu erau inregistrate in Germania (861.202), Marea Britanie (380.059) si Olanda (363.994).