Noul brand de la intel se pare ca ocu- pa un loc special in planurile de viitor ale liderului pietei din domeniu, o data ce nu mai putin de 25 de modele de notebook-uri low-cost bazate pe viitorul procesor Atom sunt acum in lucru la diferiti producatori. Acestea vor fi disponibile la jumatatea acestui an la preturi cuprinse intre 250 si 300 de dolari, dupa cum a afirmat Navin Shenoy, general manager al operatiunilor Intel in zona Asia-Pacific.

De aceea, compania americana considera procesoarele Atom la fel de importante precum primul procesor Pentium, avand mari sperante ca acestea vor cuceri un procent important din piata dispozitivelor mobile cu conectare la Internet, dar si a segmentului laptopurilor si desktopurilor low-cost.

Atom va oferi o performanta mai scazuta decat procesoarele Intel Core 2 Duo, insa aceasta va fi suficienta pentru accesarea Internetului si trimiterea de emailuri. Graba producatorilor de a introduce noul cip in notebook-rile lor low-cost nu face decat sa confirme aceste asteptari si ar putea marca aparitia oficiala a unui nou tip de dispozitiv, ca urmare a succesului inregistrat de Asustek Eee PC.