Seful Tornado Sistems: Dupa consolidarea din Bulgaria, ne extindem in tarile din jurul Romaniei Prioritatea companiei pentru anul in curs consta in consolidarea pe piata bulgara, unde Tornado este prezenta inca din anul 1999. Tornado a amplasat in Romania toate activitatile de back-office (livrare, depozitare, etc), iar centrul de logistica de la Giurgiu, deschis la inceputul lunii februarie a acestui an, deserveste ambele piete si poate acoperi noi regiuni, spune Maier. In Bulgaria, compania nu a atins rezultatele prevazute, dar Maier estimeaza ca noua structurare a activitatilor ar trebui sa duca la atingerea obiectevelor pana la finele anului.

“Cota de piata nu este cea pe care o asteptam, am schimbat modelul si mentalitatea. In ultimul trimestru al anului trecut am pus la punct centrul de logistica, iar la inceputul anului am schimbat si managementul”, a declarat directorul companiei de distributie.

Pentru viitor, compania vizeaza extinderea pe pietele din jurul Romaniei, prin coordonarea activitatilor logistice din Romania, in mod similar organizarii din Bulgaria. Compania nu a stabilit cu exactitate zonele in care se va extinde, acest lucru urmand a fi discutat la incheierea anului fiscal, la sfarsitul lunii iunie, insa Maier ia in calcul deschiderea aici unui centru de logistica similar celui de la Giurgiu, care sa deserveasca regiuni mai mari.

„Pe plan international, furnizorii cauta parteneri care pot deservi dintr-un singur depozit regiuni mai intinse, pentru ca o astfel de organizare este mai eficienta din punctul de vedere al costurilor”, spune Maier.