Producatorii de reactoare beneficiaza de o cerere sporita pentru constructia de centrale nucleare in Statele Unite ale Americii, sustinuti de stimulente financiare si extinderea temerilor legate de fenomenul incalzirii globale.

Pana in 2010, Comisia de reglementare a sectorului nuclear (NRC) din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite ar putea primi pana la 33 de cereri pentru contructia de noi reactoare nucleare.

"Toshiba se afla in fazele finale ale negocierilor pentru castigarea unei comenzi de pana la patru reactoare nucleare in Statele Unite, insa pana in acest moment nu este nimic sigur", a declarat purtatorul de cuvant al Toshiba, Keisuke Ohmori.

Reuters anuntase marti ca Shaw Group Inc si compania nucleara americana Westinghouse, cumparata de Toshiba in 2006, finalizeaza termenii unui contract de furnizare si inginerie privind constructia a doua reactoare nucleare Westinghouse AP100 pentru South Carolina Electric & Gas Co, subsidiara a SCANA Corp.

Companiile au precizat ca Westinghouse va procura componentele principale si materialele utilizate in cadrul reactorului.