Facebook permite utilizatorilor gadget-ului BlackBerry sa realizeze o varietate de sarcini, printre care trimiterea si vizualizarea de mesaje, realizarea posturilor si trimiterea lor catre alti utilizatori Facebook.

De asemenea, mesajul de la statusul unui utilizator poate fi updatat din mers, iar cererile de prietenie pot fi facute si acceptate si de pe telefon. Mai mult decat atat, utilizatorii pot realiza fotografii pe mobilele lor, pe care sa le incarce, instantaneu, pe reteaua Facebook.

Cu posibilitatea de a se conecta prin intermediul unei retele celulare (EDGE/GPRS/GSM), modelul BlackBerry include cele mai populare functii disponibile pe terminalele BlackBerry, precum push-email, telefon, browser web, mesaje text, mesaje multimedia, mesagerie instant (IM), organizator si multe altele. Prin dispozitivul Wi-Fi incorporat, BlackBerry ofera acces la o arie de acoperire mai larga prin retelele Wi-Fi, cu posibilitatea de a comuta, in mod imperceptibil, intre retelele Wi-Fi si GSM.

Jim Balsillie, creatorul telefonului mobil BlackBerry si CEO al RIM, a declarat la Mobile World Congress, ca o noua revolutie in domeniul retelelor sociale este pe drum.