Decizi vine in urma “unei revizuiri strategice a operatiilor de business, care include o initiativa anuntata anterior de a reduce cu 500 de milioane de dolari costurile la nive global”, a declarat un purtator de cuvant al Motorola, citat de Reuters.

Compania isi va pastra cartierul general pentru zona Asia-Pacific in Singapore, unde detine si o unitate de cercetare si dezvoltare software, potrivit declaratiilor facute de oficiali.

Motorola a anuntat saptamana trecuta ca se va imparti in doua entitati tranzactionate public, pentru a-si separa departamentul de telefone mobile - care a inregistrat pierderi - de restul afacerilor, anunt ce a apreciat actiunile companiei cu 10%. Compania a inregistrat pierderi pe piata producatorilor de telefoane mobile si acum este situata pe locul trei in lume. Cele doua entitati pe care vrea sa le separe sunt Mobile Devices (specializata pe productia de dispozitive mobile) si Broadband & Mobility Solutions (departamentul de solutii mobile si de banda larga).

Oficilii Motorola considera ca formarea a doua companii ar imbunatati flexibilitatea, ar spori concentrarea managementului si ar oferi mai multe oportunitati de investitii precise pentru actionari.