Compania coreeana MIU s-a gandit sa rezolve aceasta problema, lansand un dispozitiv multipotent parca venit direct din StarTrek. UDPC (Hybrid Dual Portable Computer) este gadget-ul suprem care stie sa le faca pe toate si, mai important decat orice, are un pret de pornire de aproximativ 500$.

UDPC dispune de un display principal touchscreen Samsung de 4 inci cu 800 x 480 pixeli. Acesta poate fi ridicat ca o clapeta si apoi glisat peste tastatura Qwerty pentru obtinerea unui design asemanator consolelor de jocuri.

Cand este inchis display-ul Samsung, UDPC poate fi folosit drept un telefon mobil ce are la baza Windows CE 5.0. Din cauza dimensiunilor mari de 163 x 67 x 24.5mm si a greutatii de 387 grame, UDPC poate pune probleme serioase in utilizare, insa acest aspect i se scuza repede tinand cont de dotarile impresionante.

Gadgetul suprem dispune de doua procesoare VIA ULV, unul la 500 Mhz si unul la 1.0 Ghz. Memoria RAM DDR2 poate avea maxim 4 GB, iar spatiul de stocare este asigurat de un HDD de 30/60 GB sau un solid state drive (SSD) de 4 GB.