Ideea aceasta i-a venit in minte unui tanar pe nume Alex Frank, care, dupa ce a terminat studiile in design-ul comunicarii la Universitatea Essen Duisberg, a realizat conceptul, infatisarea si programarea unui site diferit de toate celelalte.

Dontclick.it necesita Flash si mai mult decat atat, o perioada de acomodare cu noua interfata din partea utilizatorului. La inceput ciudata, interactiunea simpla cu sectiunile se poate dovedi cu adevarat relaxanta.

Obisnuiti fiind sa stresam mouse-ul dand click dupa click, ne putem oare acomoda cu noua interfata? Daca degetele apasa butoanele mouse-ului, site-ul contorizeaza click-urile, afisandu-le in categoriile accidental sau intentionat. Acesta este un studiu de caz pentru a dezvalui impactul inovativei modalitati de navigare asupra utilizatorului. Trebuie mentionat faptul ca aproximativ un milion de vizitatori nu a dat niciun click pe toata durata vizitei!

Istoric. Chiar daca asociem click-ul cu mouse-ul, istoria adevarata a click-ului (zgomot) incepe prin anii 300 i.Hr., cu prima numaratoare descoperita undeva prin Grecia. In 1745 au aparut placutele perforate ca mijloc de stocare a informatiilor.

In 1906, matematicianul Andrew Dunn a construit un calculator programabil ce folosea astfel de placute si emitea click-uri atunci cand acestea erau "citite".