Companiile discuta un plan de a furniza fondurile necesare pentru formarea unei companii de servicii wireless, care sa fie operata de Sprint Nextel si Clearwire, declara, neoficial, surse ale Comcast si Time Warner.

Noul proiect se va folosi de investitiile si serviciile retelei ambelor companii, pentru a forma, cu ajutorul tehnologiei WiMax, un sistem wireless pentru Statele Unite.

Sprint si Clearwire au inceput sa lucreze impreuna, vara trecuta, in cadrul unui proiect destinat crearii unei retele de Internet nationala, valabila pentru Statele Unite, scrie silicon.com.

Desi cele doua companii au incheiat parteneriatul in luna noiembrie a anului trecut, acestea au continuat sa lucreze una cu cealalta, dand nastere, astfel, zvonului conform caruia Sprint ar fi dorit sa combine reteaua sa WiMax, cunoscuta cu numele de Xohm, cu reteaua companiei Clearwire.

Companiile incearca sa stranga, in prezent, suma de 3 miliarde de dolari (1,9 miliarde euro) pentru a crea aceasta alianta, editeaza Wall Street Journal.

Comcast va investi un miliard de dolari (641 milioane euro) in acest proiect, in timp ce Time Warner va sustine joint venture-ul cu 500 de milioane de dolari (320 milioane euro), relateaza Wall Street Journal.