Vodafone a cumparat o retea GSM partenera Orange "Prin aceasta tranzactie, Vodafone Romania SA va dobandi partile sociale reprezentand 2/3 din capitalul social al Proton Tehnologies SRL. Proprietarul Proton Tehnologies SRL, Gabriel Cristian Sandu, va ramane implicat pe termen mediu ca asociat majoritar semnificativ, cu un pachet de 34 % din actiuni si va ocupa pozitia de manager la nivel executiv in cadrul Proton Tehnologies SRL", informeaza compania.

Tranzactia a fost notificata Consiliului Concurentei si asteapta avizul favorabil al institutiei. Proton Tehnologies SRL va deveni distribuitor exclusiv pentru produsele si serviciile Vodafone, dupa un proces de rebranding al magazinelor sale. Reteaua de distributie a Proton cuprinde 73 de magazine, cele mai multe fiind situate in judetele Suceava, Iasi, Brasov, Constanta, Cluj si in Bucuresti. Proton Tehnologies isi va pastra cei peste 200 de angajati.

Vodafone Romania, care a ingregistrat 8.807.859 de clienti la 31 decembrie 2007, este o divizie a Vodafone Group Plc., grup international de telecomunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari, pe cinci continente si cu 252,3 milioane de clienti, la care se adauga alte 40 de retele partenere. Principalii competitori ai Vodafone pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Orange, Cosmote si Zapp.

Orange Romania a semnat, ieri, un parteneriat cu MCS Communications, compania care detine reteaua de magazine Say, operatorul de telefonie mobila urmarind mentinerea capacitatii de distributie si atingerea unui segment cat mai larg de utilizatori.

"Reteaua Say, prin locatiile situate cu precadere in galeriile comerciale si mall-urile din Romania, va asigura prezenta serviciilor si produselor Orange la cele mai inalte standarde", potrivit unui comunicat Orange Romania.