Compania a oferit solutii pentru utilizarea spatiilor deschise, cunoscute sub numele de spatii albe, astfel incat consumatorii sa primeasca acces de mare viteza la telefoanele mobile, fara a interfera cu televiziunea si cu sistemele wireless, potrivit unei scrisori deschise adresate de Google catre autoritatile americane (Comisia Federale de Comunicare – n.r.).

Utilizarea acestor servicii “va elimina orice problema existenta referitoare la folosirea acestor spatii albe de catre personal neautorizat sau prin echipamente portabile”, declara oficiali ai companiei.

Comisia Federala de Comunicare testeaza in prezent echipamentul pentru a verifica cele spuse de catre companie, conform International Herald Tribune.

Serviciul lansat de Google vine la doua saptamani dupa ce Bill Gates, fondatorul Microsoft, a cerut comisiei sa accepte tehnologia propusa de acestia din urma pentru cresterea accesului la serviciile wireless prin reteaua Wi-Fi.

Google si Microsoft sunt de aceeasi parte a baricadei in aceasta actiune, intrucat ambele doresc ca FCC (Comisia Federala de Comunicare) sa permita folosirea spatiilor deschise pentru a fi utilizate fara licenta, cum se intampla si cu accesul la Internet prin intermediul mobilului.

De asemenea, companiile fac parte dintr-o coalitie care au acelasi scop, numita Coalitia Spatiilor Albe, care mai include si Dell, Intel, Hewlett-Packard si unitatea nord americana a Philips Electronics.