Jocul pe internet Miss Bimbo a atras peste 200.000 de fete din Marea Britanie carora li se spune sa le cumpere personajelor virtuale create de ele operatii de marire a sanilor si pastile pentru slabit.
Site-ul se numeste provocator, Miss Bimbo si este descris ca un joc virtual de moda, pentru fete.

Jucatorii de Miss Bimbo trebuie sa suprevegheze indeaproape personajele create de ei, sa le aleaga dieta, garderoba si sa concureze cu ceilalti copii pentru a castiga "dolari bimbo". Copiii ii investesc in operatii estetice, lenjerie intima si costumatii pentru cluburile de noapte.

Versiunea britanica a jocului a atras deja peste 200.000 de jucatori, iar majoritatea sunt fete care au intre 7 si 17 ani, arata CNN.

Site-ul a fost lansat, intai, in Franta, unde a starnit controverse dupa ce a atras un 1,2 milioane de jucatori.

Creatorul site-ului, Nicolas Jacquart, este un om de afaceri francez care, dupa ce s-a mutat in Londra, a decis sa extinda Miss Bimbo si in Marea Britanie.

Scandalul privind jocul on-line a inceput in urma unor cercetari care arata ca unele fete dezvolta anorexie sau bulimie la varste precum sase ani. In plus, din ce in ce mai multe adolescente apeleaza la chirurgia estetica pentru a-si mari sanii.

Inscrierea pe site-ul Miss Bimbo este gratuita, dar jucatorii trebuie sa plateasca 1,50 de lire sterline pe mesaj text, pentru a cumpara "dolari" pe care sa-i investeasca in personajele lor.

Jacquart sustine ca jocul este inofensiv si ii invata pe copii despre lumea reala, arata Mediafax.
"Jocul este structurat in asa fel incat oglindeste, pur si simplu, viata reala. Nu reprezinta o influenta negativa pentru copii. Ei invata sa aiba grija de personajele lor. Misiunile primite si scopul acestor personaje sunt corecte moral si ii invata pe copii despre viata reala", a explicat Jacquart.

El a mai spus ca jocul incurajeaza fetele sa manance produse sanatoase, precum fructe si legume, in loc de ciocolata si ca operatiile estetice sunt doar o parte a acestuia, iar adolescentele nu sunt impinse de la spate sa si le faca.