Design-ul lui DV3000 este foarte elegant, compact, usor si nu in ultimul rand ispititor. Finisarea excelenta nu este realizata pentru a suplini unele dotari mai slabe, asa cum s-a intamplat spre exemplu in cazul MacBook Air. HP si-a facut foarte bine temele, creand un produs elegant si in acelasi timp puternic.

Display-ul de 13.3 inches are 1280 x 800 pixeli si o iluminare LED backlight. In rama display-ului exista o camera web VGA si desigur un microfon, pentru o combinatie utila in video chat.

Pe partea laterala stanga, DV3000 prezinta un port VGA, grilele de aerisire a procesorului, 2 USB 2.0, HDMI, eXpressCard si un cititor de carduri multi format (5 in 1).

Pe partea laterala dreapta si-a gasit loc o unitate optica DVD-RW dual layer (dotare de top tinand cont de dimensiunile reduse ale notebook-ului), un port SATA extern, Ethernet, modem 56k si mufa de alimentare DC-IN.

Partea frontala contine doar conectorii audio. Tastatura este excelent realizata, cu taste mari si usor de apasat. Pentru o securitate sporita exista un cititor de amprente care poate fi utilizat la logare sau in loc de parole la diverse foldere.