Vodafone Romania va sprijini organizarea summit-ului NATO de la Bucuresti, in baza unui acord de parteneriat incheiat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin furnizarea de servicii de comunicatii pentru organizatori si delegatiile straine participante si suplimentarea capacitatii de trafic pe perioada evenimentului, pentru a veni in intampinarea solicitarilor organizatorilor, in acest sens, scrie NewsIn.

Potrivit datelor furnizate de operatorul de telefonie mobila, pe perioada desfasurarii summitului NATO, Vodafone Romania va extinde capacitatea pe toate statiile existente care deservesc zonele de interes si va adauga, temporar, statii mobile pentru a oferi capacitate suplimentara.

Si Orange Romania a demarat un plan de masuri specifice in vederea bunei desfasurari a summitului NATO care se va desfasura la inceputul lunii aprile in Bucuresti. Astfel va fi imbunatatita acoperirea in principalele “zone de foc” ale evenimentului: Palatul Parlamentului, marile hoteluri bucurestene, arterele de confluenta intre aceste locatii.

Pentru a evita posibilitatea aparitiei congestiilor la nivelul retelei de accees radio va fi crescut numarul de resurse disponibile la nivelul utilizatorului. In mod particular Palatul Parlamentului va beneficia de o atentie sporita, datorita numarului de apeluri simultane ce se vor efectua pe durata summitului, prin reconfigurarea si upgradarea echipamentelor radio, care in momentul de fata asigura serviciul Orange Romania in interiorul cladirii", precizeaza reprezentantii companiei.