Microsoft a lansat pentru profesionistii IT si dezvoltatorii din segmentul enterprise infrastructura de ultima generatie si platforma de aplicatii complexe, Windows Server 2008, SQL Server 2008 si Visual Studio 2008, platforme care ofera o serie de servicii si imbunatatiri, cum ar fi posibilitatea unui utilizator de a-si accesa desktop-ul personal prin intermediul oricarui PC, oriunde s-ar afla.

De asemenea, clientii vor avea capacitatea de a cauta intr-o baza de date complexa, acele informatii de care un manager are nevoie pentru a face alegerile cele mai bune pentru dezvoltarea companiei.

In acest an, Microsoft va lansa si pachetul Windows Essential Server Solution adresat companiilor mici si mijlocii construit pe Windows Server 2008 iar odata cu acesta, Windows Small Business Server 2008 si Windows Essential Business Server 2008.

Totodata, Windows HPC Server 2008, succesorul Windows Computer Cluster Server 2003, creat pentru a creste productivitatea, scalabilitatea si pentru a imbunatati managementul scenariilor tehnologice performante, va fi disponibil in a doua parte a anului.
Cele trei produse vor oferi platforma pentru o infrastructura IT si o platforma de aplicatii, care se poate adapta cu usurinta conditiilor de business.