O rezolutie extrem de inalta, de 13.6 megapixeli efectivi, asigura o marire a detaliilor pentru imagini de dimensiuni A3 sau chiar mai mari. Performanta optica este obtinuta de obiectivul Carl Zeiss de inalta calitate, cu zoom optic 3x.

W300 exceleaza prin fotografii precise, clare, in conditii de lumina slaba, unde alte camere razbesc cu greu. Sensibilitatea maxima este sustinuta de un nivel ISO foarte ridicat de 6400. Impreuna cu functia Sony originala de reducere a zgomotului Clear RAW Noise Reduction si stablilizatorul de imagine Super Steady Shot, fac modelul W300 sa aiba excelente rezultate fara un trepied, in momente cu lumina slaba.

De asemenea, nou la Cyber-shot, modul EX High-Speed Burst permite realizarea de fotografii in rafala de pana la cinci cadre pe secunda, ideal pentru miscarile rapide ale sportivilor.

Tehnologia imbunatatita Face Detection regleaza expunerea si tonalitatea pielii cu scopul obtinerii unor portrete minunate cu orice subiect. Acum ofera chiar o mai mare viteza de urmarire si abilitatea de a face diferenta in mod automat intre copii si adulti. O alta inovatie a Sony, Smile Shutter, asteapta pana cand subiectul zambeste si apoi se declanseaza automat pentru chipuri vesele in fiecare fotografie.