BenQ Romania: Vanzarile de laptop-uri le vor depasi pe cele de birou, in acest an Potrivit ultimului studiu IDC, numarul notebook-urilor livrate in trimestrul al patrulea al anului 2007 a reprezentat 40% din valoarea totala a pieteti de PC-uri. Notebook-urile au inregistrat anul trecut cea mai rapida crestere din piata, astfel ca numarul de unitati a urcat cu 160% fata de trimestrul IV din 2006 si cu 133% fata de trimestrul III din 2007, releva acelasi studiu.

Pe segmentul notebook-urilor, Benq a inregistrat anul trecut o crestere de 57%, ceea ce reprezinta aproximativ 4,2 milioane de euro, respectiv 20% din cifra de afaceri de 21 milioane de euro, inregistrata in 2007.

Compania intentioneaza dublarea afacerilor pe acest segment in 2008, a declarat Bobby Durbac, care estimeaza ca notebook-urile vor avea, anul acesta, cea mai mare mare rata de crestere dintre produsele din portofoliul Benq.

Benq tinteste pentru anul acesta o cota de 15% din piata monitoarelor, estimata la 1 milion de unitati. Anul trecut, pe segmentul monitoarelor LCD, categoria principala de produse din business-ul din Romania, cresterea a fost de 54%, BenQ mentinandu-se intre primii trei jucatori din piata.