Operatorul de telefonie mobila a anuntat lansarea serviciilor de date mobile 3G broadband la viteze de pana la 7,2 Mbps, in intreaga acoperire a retelei 3G si introducerea optiunii High-Speed Uplink Packet Access (HSUPA), care permite ridicarea vitezei de transmitere date(upload) pana la 1,44 Mbps.

"Serviciile 3G Broadband 7,2 Mbps si High-Speed Uplink Packet Access (HSUPA s-au extins in aceasta luna la 123 noi localitati, fiind acum disponibile unui numar total de 355 de localitati, dintre care 79 de orase mari, toate statiunile de pe litoral si peste 25 de statiuni montane, acoperind 45% din populatia Romaniei. De asemenea, pentru a face internetul mobil cat mai accesibil si in roaming, din data de 15 aprilie 2008, Vodafone Romania reduce tarifele serviciilor de date mobile in roaming cu pana la 67%, pentru abonamentele de date cu trafic inclus", a declarat directorul executiv al Vodafone Romania, Liliana Solomon.

Odata cu aceste optiuni, Vodafone Romania include in portofoliul de date mobile, cinci dispozitie de conectare mobila noi, care pot fi folosite atat pentru desktop, cat si pentru laptop.