Gemstone a reprezentat o noutate prin liniile sale care mergeau printre tastele multimedia, inconjurau suprafata touchpad si creau un efect deosebit. Gemstone Blue este cu totul altceva. Laptop-urile au fost reproiectate, redimensionate si construite avand la baza componente de ultima generatie.

Ceea ce impresioneaza la Gemstone Blue - noua balama a display-ului, sistemul audio Cinematic Surround si suprafata cu taste sensibile la atingere - poate realiza cheia succesului pentru Acer.

Balamaua display-ului a fost reproiectata si dotata cu o iluminare albastra pentru un efect de zile mari. Portul DC-IN (alimentare externa) si-a gasit locul in una din balamale, fiind mult mai comod de utilizat.

In partea dreapta a tastaturii de gaseste o suprafata denumita CineDash, un fel de consola multimedia plina de taste sensibile la atingere.

Zona de palmrest se numeste NeoWeave, fiind construita dintr-un material special astfel incat palmele sa se simta cat mai bine in timpul utilizarii tastaturii.

Sunetul de top vine dintr-un subwoofer Acer Tuba CineBass de 10W si alte 5 difuzoare plasate in zone diferite pentru asigurarea efectului surround. Tehnologia Dolby Natural Bass imbunatateste calitatea sunetelor joase emise de subwoofer.

Acer a prezentat doua notebook-uri cu noul design Gemstone: Aspire 6920, cu un display de 16 inch si Aspire 8920, un dispozitiv imens cu un display de 18.4 inch! Ambele display-uri beneficieaza de tehnologia CineCrystal, au un timp de raspuns de 8ms si o rezolutie 1080p Full HD (1920x1080 pixeli) pentru modelul de 18.4" si 1366x768 pixeli pentru cel de 16 inch.