Nu s-a terminat bine batalia dintre noua generatie de DVD-uri high definition cu Blu-ray, care a cistigat in fata HD DVD, ca s-a si ridicat un nou pretendent la titlu, anunta „International Herald Tribune“. Un sistem nou, incompatibil cu Blu-ray - bazat pe laserul albastru -, numit HD VMD (High Definition Versatile Multilayer Disk, pe baza de laser rosu), incearca sa isi gaseasca o nisa de intrare pe piata. Compania New Medium, din Londra, sustine ca sistemul ei este la fel de bun ca Blu-ray, dar costa mai putin.

„Nu vrem sa reaprindem flacara razboiului. Vedem insa in VMD o extensie naturala a pietei DVD-urilor, care sa aiba si capacitati HD“, a declarat Shirly Levich, vicepresedintele New Medium.

In timp ce playerele Blu-ray costa mai mult de 300 de dolari, unul de HD VMD este 199 de dolari. Vinzarile pe Amazon o sa inceapa in cinci saptamini, dar pina acum nu s-a discutat nimic cu marii retaileri. „Nu conteaza cit de ieftin este pina cind filmele importante nu sint lansate pe formatul respecti