Hulu, un nou concurent YouTube, va fi lansat astazi Hulu se lanseaza pe piata online dupa o lunga perioada de probe. Acesta ofera, gratuit, show-uri sustinute de reclame online si filme preluate de la NBC, Fox si alte 50 de companii media, printre care se numara si Sony Pictures si Metro Goldwyn Mayer.

Site-ul va prelua in biblioteca sa si continut video de la Warner Brothers Television Group si Lionsgate si, de asemenea, va oferi fanilor sportului posibilitatea de a urmari jocurile de baschet din NBA si NHL si cele NCAA, din ultimii douazeci si cinci de ani.

Videoclipurile acestei noi retele sociale apar pe siteurile celor de la AOL, MSN, Comcast, MySpace si Yahoo.

Aproximativ 5.000 de siteuri au utilizat videoclipuri care apartin Hulu, declara oficiali ai companiei. Siteul nu a reusit, insa, sa atraga doi jucatori importanti ai retelei de televiziune din Statele Unite – ABC, care este divizie a Walt Disney, si CBS, conform New York Times.

Chiar si fara acestea, compania si-a marit de patru ori numarul de show-uri existente in biblioteca sa de cand au inceput testarile site-ului, a declarat Jason Kilar, director executiv al Hulu.

Totodata, companii importante la nivel global au probat acest site, intre care se numara si Cisco System, Intel Corp., Unilever, General Motors, Nissan si Toyota.