Consilierii generali au aprobat, la ultima sedinta, contractul de concesionare pentru realizarea retelei metropolitane de fibra optica a Capitalei – Netcity. Lucrarile pregatitoare pentru instalarea retelei au inceput in urma cu mai multe luni, o data cu reabilitarea mai multor strazi principale.

Edilii vor sa faca ordine in domeniul cablurilor prin care se transmit informatii deoarece in prezent acestea au fost intinse intr-o harababura de nedescris prin tot orasul, iar multe dintre firmele care le folosesc nu platesc nimic.

Netcity este unul dintre cele mai costisitoare proiecte ale municipalitatii, insa partea financiara nu va fi suportata de primarie, ci de firmele care s-au angajat sa instaleze reteaua de fibra optica in intreg orasul.

Costurile proiectului ajung la 202 milioane de euro si vor fi acoperite de UTI Systems si Netcity Telecom, firmele care au castigat licitatia pentru concesionarea lucrarilor referitoare la retea.

"Marti vom stabili data semnarii contractului, iar lucrarile ar putea incepe din aceasta luna, la doua zile de la semnarea contractului. Vrem sa mergem simultan cu proiectul de management al traficului si cu cele de reabilitare a strazilor", a declarat Radu Alexandru, responsabilul de proiect din Primaria Capitalei.

Primarul Videanu a declarat ca marii operatori care stau cu 90% din cabluri amplasate ilegal si nu platesc nimic sunt impotriva realizarii proiectului. Primaria nu a intervenit pana acum pentru a da jos cablurile de pe stalpi pentru a nu le crea prejudicii cetatenilor care beneficiaza de serviciile oferite de firmele respective, a explicat Videanu.