"Piaa monitoarelor LCD a cunoscut un trend ascendent semnificativ în ultima perioad. În 2007, monitoarele cu diagonala de 19 inci au avut o cot impresionant din vânzri, depind 55% din totalul de vânzri de monitoare LCD. Pentru 2008 estimm o cretere a ponderii diagonalelor mari, care aduc o cretere mai mare din punct de vedere valoric. Succesul înregistrat de primele modele wide cu diagonal de 22 inci introduse de LG Electronics pe piaa din România începând cu jumtatea anului trecut ne-a determinat s lrgim portofoliul de produse pe acest segment în 2008", a declarat dl. Han Khyu, preedinte LG Electronics România.

Compania LG Electronics îi extinde gama de monitoare LCD cu tuner tv integrat cu noile modele M1921A, M198WA, M208WA, M228WA i M228WD HD, cu diagonale de 19, 20 i 22 inci. Inovaia tehnologic aduce o experien multimedia unic, pe un singur dispozitiv: un monitor i un televizor HD Ready într-o singur unitate.

Noua gam de monitoare LCD TV face posibil vizualizarea la rezoluie înalt atât a filmelor, cât i a fotografiilor i imaginilor stocate în computer. Noile produse reprezint o soluie pentru cei care prefer monitoarele multifuncionale: filme HD, aplicaii software precum Windows Vista sau jocuri 3D.

Noua gam ofer un timp de rspuns de 5 ms i o rat de contrast performant de 3000:1. În plus, modelele dispun de conector RFTV, telecomand i teletext. Modelul M228WD este dotat cu conector HDMI, ceea ce permite vizionarea în format HD a filmelor sau a jocurilor video.

LG Electronics Inc. este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul electronicii, informaiilor i comunicaiilor. Compania are peste 82.000 de angajai în cele 120 de birouri, care includ 80 de filiale deschise în întreaga lume. Alctuit din 4 mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display i Digital Media, cu vânzri globale de peste 38,6 miliarde USD în 2006, LG Electronics este cel mai mare productor de terminale CDMA, aparate de aer condiionat, sisteme de stocare optic, DVD-playere i sisteme home theater de pe piaa mondial.