"Asteptarile noastre privind cresterea pietei de computere in 2007 au fost confirmate de evolutia vanzarilor inregistrate pe parcursul anului trecut. Asa cum am declarat la inceputul anului, prima jumatate a fost una in care clientii au analizat piata, pentru ca in cel de-al doilea semestru al anului sa-si recastige increderea.

In mod firesc, ultimul trimestru al anului, in special perioada de varf a sarbatorilor, a cunoscut cea mai spectaculoasa crestere a vanzarilor de computere", declara Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Numarul total de notebook-uri, desktop-uri si servere x86 vandute pe piata locala in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut a fost de 374.011, ridicandu-se la o valoare de peste 334 milioane dolari.

Acest raport urmeaza rezultatele financiare pozitive inregistrate de Flamingo International, anume o cifra de afaceri in valoare de 171 milioane euro si profit de peste 500.000 euro. In 2006, Flamingo International a raportat o crestere de 11,3% a numarului de computere vandute, comparativ cu 2005.