Take-Two a respins oferta și a acuzat EA că incearcă să preia compania cu o ofertă "inadecvată", chiar inainte de lansarea pe piață a următorului său hit.

Oferta de 26 dolari pe acțiune este reacția celor de la Electronic Arts la achiziția diviziei franceze de jocuri video a grupului Vivendi de către Activision, contra sumei de 18 miliarde dolari.
In cazul in care va prelua firma Take Two, Electronic Arts, realizator al jocurilor Madden și Need for Speed, va deveni cel mai mare producător de jocuri video sport.

Oferta vine in urma mai multor luni de speculații potrivit cărora Take-Two va fi preluată de un mare producător de jocuri video sau de un grup media, companiile NewsCorp și Viacom fiind des menționate ca posibili cumpărători.

Zelnick a refuzat să ofere un preț estimativ ce i s-ar părea potrivit pentru preluarea Take-Two, insă a afirmat că este clar faptul că EA incearcă să preia compania la un preț mai mic, chiar inainte ca aceasta să scoată pe piață jocul "Grand Theft Auto IV", de la care se așteaptă foarte multe in 2008.