Vanzarile la telefoane mobile prin intermediul serviciilor online vor creste cu 21% pana in 2012, au spus respondentii unui chestionar realizat de cei de la Informa Telecoms & Media. Chestionarul releva faptul ca industria de retail online cunoaste o inflorire, comparativ cu cea din magazinele specializate traditionale.

Venitul vanzarilor la mobile obtinute din retail va atinge 180,9 miliarde de dolari (122,7 miliarde euro) in 2012, ceea ce inseamna ca in mediul online vor ajunge in acelasi an la 38 de miliarde de dolari (25 miliarde euro) – de doua ori mai mult decat in 2007, conform eMarketer.

Analistii marturisesc ca piata de retail din mediul online va fi de doua ori mai mare in 2012 decat era ea anul trecut. Europa va fi lider pe piata online, totalizand 47% din vanzarile globale de dispozitive pentru mobile in 2012, iar America de Nord se va situa pe a doua pozitie, facand cu greu fata expansiunii rapide a pietei din Asia, care si-a dublat venitul obtinut din retail in mediul online pe perioada cercetarii.