Cresterea, peste media pietei, s-a datorat unei noi strategii a companiei de a furniza mediului de afaceri local solutii complexe in domeniile securitatii IT, proiectarii asistate (CAD) si software-ului de business.

"Pana in 2005, compania se concentra foarte mult pe vanzarea de licente software. In ultimii ani am incercat si am reusit sa ne impunem pe piata cu servicii IT profesionale, fapt care ne-a ajutat sa majoram veniturile companiei dar si profitabilitatea acesteia. Pentru aceasta, am organizat compania pe linii separate de business, cu echipe dedicate de consultanti si specialisti tehnici", a declarat Gabriela Mechea, directoru general al Gecad Net.

In 2007, din totalul cifrei de afaceri inregistrate de companie peste 50% provine din furnizarea de solutii si servicii CAD (Computer Aided Design), linie de business care a inregistrat si cea mai mare crestere, 49% fata de 2006.

„Cresterea este explicabila prin faptul ca in 2007 am devenit Centru Autorizat de Training pentru Autodesk si ne-am imbogatit portofoliul de solutii cu tehnologii precum CAD&Pillar si Civil 3D, aplicatii dedicate proiectelor de infrastructura”, a adaugat Gabriela Mechea.

Mai mult, beneficiind de o experienta de peste 16 ani in domeniul aplicatiilor CAD, compania a inceput tot in 2007 sa dezvolte software pentru proiectare asistata, urmand ca in acest an sa scoata pe piata prima solutie proprietara. „Avand in vedere aceste premise, estimam ca veniturile din proiecte CAD in 2008 vor creste cu minimum 30%”, mai spune Gabriela Mechea.