Google.org, ramura filantropica a Google, si Fondul pentru dezvoltare economica Soros (SEDF), Omidyar Network, au anuntat ca vor pune bazele unei companii de investitii (SME), cu scopul de a crea noi locuri de munca pentru locuitorii Indiei.
Ramura filantropica a Google aloca 17 mil. dolari pentru India Investitia de aproximativ 17 milioane de dolari va furniza capital intreprinderilor mici si mijlocii ce activeaza pe pietele in curs de dezvoltare, scrie Business Week.

SEDF, detinut de miliardarul George Soros, face parte din Organizatiile Caritabile Soros, iar Omidyar Network este o firma ce se ocupa de investitii cu caracter filantropic.

De asemenea, Google.org intreprinde cercetari in domenii cum ar fi sursele alternative de energie si cauze ale schimbarii climatice, reprezentand, astfel, departamentul ce se ocupa de actiunile de responsabilitate sociala corporatista in cadrul Google.

Aceste trei organizatii au declarat ca vor face investitii de aproximativ 3,5 milioane de dolari pentru a impulsiona intreprinderilor mici si mijlocii din India, intreprinderi care, deocamdata, nu au acces la anumite optiuni de finantare.